Украйна – заплаха за принципите на ЕС | Румяна Угърчинска по национална телевизия NEWS 7 | 15.04.2014

Румяна Угърчинска беше гост в предаването „Още нещо“, телевизия News 7 /  15.04.2014

ВИДЕО:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Szw_GHAmb6o[/youtube]

„…..Тя изложи и мотивите си за своята кандидатура за член на ЕП, правейки паралел между изборните правила на България и Франция. Тя заяви, че правенето на политика чрез хвърляне на кал не я обезоръжава, а я мотивира за промяна

Проблемът на Европа е тоталната зависимост от руски газ

Последните събития в Украйна и факторите, които ги предизвикаха, бяха основна тема, върху която говори днешният гост в „Още нещо“ по NEWS7, журналистът Румяна Угърчинска.

Според нея основният проблем на Европа е огромната енергийна зависимост от руски енергийни източници, най-вече газ. Това е и причината, която подхранва хегемонията на руската страна.

„За съжаление, Европа няма много алтернативи, които би могла да използва, за да се откъсне от тази зависимост. Едва ли Катар и Иран биха били много по-добра опция за европейските страни“, сподели Угърчинска.

Нейното мнение е, че друг успешен вариант би бил изграждането на европейски енергиен обръч, който да доведе до своеобразна енергийна солидарност, но това все още не е възможно поради различната зависимост на държавите членки на ЕС от руски газ.

„Има голяма доза лицемерие на европейските лидери в тяхното поведение на световната политическа сцена. От една страна, се опитват да се противопостовят на Русия, по отношение на Украйна, но от друга страна, с бавните си процедури за присъединяване към ЕС отдалечават страни като нея от европейската идея“, коментира Угърчинска.

Тя изложи и мотивите си за своята кандидатура за член на ЕП, правейки паралел между изборните правила на България и Франция. Тя заяви, че правенето на политика чрез хвърляне на кал не я обезоръжава, а я мотивира за промяна.

Comments

comments