Европа ли ни е виновна?!

За Васил Иванов.

Западният свят е изключително разнообразен. Мнозинството хора работят и живеят по правила и тяхното общество е най-уредено и демократично в Света. Но както във всяко стадо на Запад има келяви овци. Това са разни псевдо-бизнесмени с визитки без покритие. Те чакат само някъде по земното кълбо да се смени властта и политат като лешояди на мърша. Същата напаст се опита да приватизира Русия по времето на Елцин, но удари на путинския кокъл. Може би помниш Марк Рич или мошениците от „Исландия“, които закупиха БТК? В България никой не ги спря нито разобличи. Сега вилнеят някакви от Ирландия. Общото между едните и другите „потенциални инвеститори“ е, че са абсолютно непознати на „Запад“ и че изникват винаги от офшорни зони. И за да не ти изгеждам абстрактен приятелю, ще ти дам конкретен пример.

На Запад НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КУПУВА НИЩО, БЕЗ ДА Е ДОКАЗАЛ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ СИ! Дори и банките са задължени да докажат източника.

В България – НЕ. По всяка вероятност това са подставени лица, които купуват с български пари след което баницата се дели между продавачи и купувачи. В заключение Василе, Родината продължава да щтрапулка в някакъв балкански капитализъм без правила, благодарение на което всички управляващи бъркат в меда. Страната ни се оказа не само неподготвена за „промените“, но и тези които трябва да пазаят лозето станаха съучастници в разграбването му.

божидар чеков

божидар чеков

Comments

comments

About bojidar