Филмът „досието Петров“ достъпен за свободно гледане онлайн

Филмът „Досието Петров“ можете да гледате свободно онлайн на адрес:
https://vimeo.com/152130060
Парола: dosietoPetrovfilm

За филма:

ГОДИНА: 2015.

РЕЖИСЬОР: Георги Балабанов.

С УЧАСТИЕТО НА: Михаил Билалов, Христо Шопов, Георги Новаков, Цветана Манева, Ана Пападопулу, Радина Кърджилова, Деян Донков, Малин Кръстев, Анжела Недялкова, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Богдан Глишев и др.

ПРOДУЦEНТ: „Камера” ООД, „Ostlicht Filmproduktion” – Германия и „ARSAM International” – Франция.

СЦEНAРИСТ: Жан-Клод Кариер и Георги Балабанов.

MУЗИКA: Марио Шнайдер и Корнелиус Ренц.

ВРЕМЕТРАЕНЕ: 92 минути.

ДЪРЖАВА: България – Германия – Франция.

ЖАНР: Криминален | Драма.

СЪДЪРЖАНИЕ:

„ДОСИЕТО ПЕТРОВ” е грабваща история за промените в България, която започва в края на 80-те и завършва в наши дни.

През годините на комунистическия режим Александър Петров и съпругата му Мария са част от актьорския състав на известния Народен театър.

В среда на важно представление, при строгия контрол на правителствените власти, Мария не успява да контролира поведението си по време на нервна криза и се впуска публично яростно да критикува политиката на режима. Скандалната и реч привлича вниманието на службите за държавна сигурност с фатални последици за жената. Въпреки молбите на съпруга и към приятеля Виктор Марков ( Христо Шопов), виден член на национална сигурност, Мария е изпратена в психиатрична клиника. Съпругът Александър е принуден да изостави кариерата си и да напусне публичния живот. Единествената работа, която успява да намери за препитание, е в моргата.

Вече в настоящето, след падането на комунизма, Александър е отново приет в театралните среди. Когато започва да се появява отново на сцената, актьорът разкрива неподозирана тайна -открива, че е бил предаден от свой приятел и ментор – човек, на когото се възхищава. Това изненадващо разкритие се случва скоро след смъртта на този човек, когато Петрв организира детайлите покрай погребението.

Нещата в държавата са се променили и тези, които са били на върха по време на комунистическия режим, сега са се преобразили в обещаващи бизнесмени. Сред тях е и самият Марков, който поддържа идеята за основаване на политическо движение, водено от лидер, който е близо до хората.

Петров, обезкуражен и без надежда за възстановяване на здравето на жена му, би могъл да бъде този лидер. Неговият приятел Марков, убеден в таланта му, му предлага да поведе новата политическа партия, за да допринесе за спасението на една държава, тръгнала в грешна посока.

* БЕЛЕЖКА: „ДОСИЕТО ПЕТРОВ” получи наградата за най-добър режисьор на изданието на Филмовия Фестивал в Монреал от 2015 година.

Comments

comments

About bojidar