„навсякъде било така“

Много често „важни“ политически личности или предприемачи си служат с аргумента „навсякъде е така“ и заключават – „Затова и в България трябва да е така!“ Журналистите, които им държат микрофона в повечето случаи мигат на парцали или броят мухите вместо да оспорят казаното.

Тази сутрин Кирил Домусчиев излъга от незнание или нарочно, че всички големи летища „по света“ са приватизирани.

Преди време, Менда Стоянова заяви, че банкова тайна има НАВСЯКЪДЕ и тя не може да се вдига, защото засяга личната свобода на притежателя. Менда лъже нарочно или от незнание!


От десет дни един френски вестник сипе компромати върху кандидат президента на десницата Франсоа Фийон. Вадят се суми получени от съпругата му, когато е сътрудничела на депутата и сенатора Фийон. Плащания напълно законни и декларирани. Подробност, която въпросният вестник старателно пропуска. В отговор Франсоа Фийон публикува всички трудови договори, банкови сметки, плащания и имущественото си състояние в интернет, където всеки любопитен гражданин може да надникне, без да си купува вестника.
Не, господин Домусчиев! Не, госпожо Стоянова! Вие лъжете, защото така ви отива на вас! Навсякъде не е така! Навсякъде не се гласува с машини! Навсякъде бюлетините не се броят на закрити врата от платени „застъпници“! Навсякъде не се изискват 4 хиляди подписа за участие в избори! Навсякъде няма ЦИК! Навсякъде невинни хора не загиват в тунелите по пътищата!

Comments

comments

About bojidar