Борбата срещу затъпяването

Тази сутрин взех участие в битката срещу пошлата и лъжлива информация. Докато приготвях закуска, въоръжен само със зарядното, сменях каналите на поразия. Ценко Чоков, от незнам кое си село, бил под домашен арест, ама не бил. Махам се от един канал, но на другия налитам на жена му, според която, мъжът й е тежко болен светец, наклеветен от доносник. Търпението ми не е безкрайно и пак сменям. Тук нивото е друго. По-високо или по-ниско, зависи от аудиторията. В центъра на бъдещата европейска столица на културата – Пловдив, се разфасова прасе! Не дочаках развитието на репортажа и започнах отново похода за истинска информация. Този път вместо информация изгледах поредния сериал на „Али Баба и 40-те разбойника“. В главната роля – господин Борисов. Българският премиер се разхожда из коридорите на Брюксел, както Али Баба в пещерата със съкровища. България е осъдена да плати 77 милиона поради монополната позиция на Българския Енергиен Холдинг. Муха ни ухапала!

Благодарение на него – Бойко Борисов, вместо 330 милиона ще дадем само 77! Човекът е самодоволен, като играч на покер спечелил 253 милиона. Никой не обръща внимание, че спечелените са виртуални, а другите 77 – реални. И понеже са такива, – във въздуха виси въпроса – кой ще ги плати все пак? Данъкоплатеца няма нищо да плати! – отсича Бойко. Дъщерните дружества, от печалбите си, ще се издължат на Брюксел. Как не се намери някой, който да му подскаже, че тези дружества, барабар с БЕХ, са държавни и живеят на гърба на народа!? Ами бляновете за „Турски поток“ към България? Всички знаят, че нито Русия, нито САЩ ще позволят тръбата да минава през нас. Никакъв „Хъб“ не може да има без газ и свободен пазар на тази суровина. Освен това на Балканите, Румъния е далеч пред България, като потенциален разпределител, защото разполага с реални собствени залежи.


Все пак има хора говорещи чужди езици в медиите и в парламента. Защо не му помагат, да не се злепоставя пред европейските специалисти?
Що се отнася до българското общество, то си зяпа безмълвно сериала за добрия „Али Баба“, който го защитава от въображаеми руски и турски купувачи, затичали се да глътнат БЕХ и да заплашат националната ни сигурност.
Явно с Гинка, Теменужка и Калинка, България е в много по-сигурни ръце. Печалбарската мисия на министър председателят ни обаче не приключва само с „безболезнената“ глоба. Той поискал от Жан-Клод Юнкер нови 80 милиона за оградата с Турция. Така пак ще спечелим 3 милиона от разликата между наложената глоба и виртуалните пари за оградата. Какво излиза според българските медии? Колкото повече Борисов пътува до Брюксел, толкова повече трупа /виртуални/ печалби за България!
В затъпяването от такава информация, зарядното бледнее пред билета за самолет!

19 Декември 2018
Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov