Крипто държавата България

Разбрах защо в Париж мога да си платя едно кафе с рубли, а с левове не мога. Защото в България с изключение на природата, всичко е фалшиво! Издигат се картонени герои и накипрени като елхи героини, за прах в очите на опростелия и обеднял народ. Един след друг Интерпол търси и залавя хора с фалшиви български паспорти, притежатели на фалшиви кредитни карти, „мулета“ за пренос на наркотици и нелегални жреци на любовта по магистралите на континента. Носители на български бизнес отличия са най-често срещаните носители на белезници в Европа. В същото време, няма ден в който управляващите да не изброяват „огромните“ си успехи в области и сектори, които никой не вижда. Едва ли има по-унизително самоизтъкване от постижението да си в „чакалнята на еврозоната“! Пред нея ли сме, вече вътре или само на изтривалката? Сами или с други. Този факт, който се оповестява като постижение, прилича повече на наказание. Обясненията около това поредно „влизане“ са толкова неубедителни, че хората с право се питат дали след „чакалнята“ не идва ред на „съблекалнята“?
Видимо и обезпокояващо е, че България се превръща в забранена зона за европейските инвеститори. Франция и Германия подчертано ни заобикалят и работят само с нашите съседи – гърци, румънци и от скоро – сърби. Заводите „Дачия – Рено“ произвеждат 20% от БВП на северната ни съседка. Автомобилният гигант „Фолксваген“ избра Сърбия за производство на коли на Балканите. А ние? Ние изнасяме само работна ръка и…мошеници. Бизнес дамата на годината Ружа Игнатова изчезна някъде в Америка след като задигна 4 милиарда. Четворният банкер на годината Цветан Василев, който прахоса същата сума, се спотайва някъде в Белград. Десетки са другите подобни изнесли си партакешите по френската, италианската и испанската ривиери. „Жоро Шопа“, поредният успял в чужбина българин, също се завръща със железни гривни.
Официалното изтичане на валута от България доближава милиард и половина евра. Тези пари все пак не са загубени за всички.
Питам се, тези които носят отговорност за управлението на тази държава, каква марка очила носят или някой може би им слага капки за нос в очите за да не виждат?!

13 март 2019г
Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov