Борисов подпали водата!

След като „Шенген“ замина без билет за връщане, след като „Западните Балкани“ пристанаха на Сърбия, а Еврозоната – недостижима, Бойко Борисов пусна нов кьор фишек за българската публика. Партийните субсидии падат „главоломно“! От 13 на 11 и от 11 на 1лв. Народът разбира се – лапа!
През средните векове, първите колонизатори търсещи злато в Африка, намират начин да омаят африканските вождове с бурета със спирт. Те разливат течността върху морската вода и я подпалват. Смаяни африканците „мислят“, че европейците са магьосници. В последствие, златните мини и диамантите минават лесно в европейски ръце.
„Чудотворецът“ от Банкя гали по главите избирателите, точно като колонизаторите – негрите. Министър председателят хвърля на хората зарове, които са „пипани“! Бойко знае отлично, че в демократичните страни НЯМА СУБСИДИИ! Репортерките, които пътуват до Брюксел и обратно – също знаят, но мълчат. На Запад от Калотина, всеки политик ангажира собствени средства за да бъде избран. Той обикаля близки, приятели и чука от врата на врата, или взима кредит, като убеждава хората в идеите си. Ако получи над 4% или 5% гласове, в зависимост дали е независим кандидат или партия – държавата му връща парите. Подчертавам: процент от от общия брой на гласовете, а не заплащане в според броя на гласовете! Така, че новия номер на борисовата щедрост, цели да хвърли сладникав прах в очите на обезверените и озлобени редови избиратели. Ако мине номера! Нищо чудно и да мине..?
P.S.Някои хора възразяват, че финансирането извън бюджета на кандидати за политическа кариера ще позволи на олигарси да „си купуват“ политици. Не приятели, за всичко в демокрацията си има цяр. Личното участие е ограничено, както и целия бюджет на кандидата. При положение, че разходите в кампанията са надхвърлили разрешеното, първо парите не се връщат и второ – налагат се глоби. Бившият президент Никола Саркози пострада сериозно след като се останови преразход в една от кампаниите му.

Божидар Чеков
12 Юни 2019г.
Париж

Comments

comments

About David Asenov