Ултиматума на Каракачанов стигна до вашингтон!

Американците са конкретни хора. Те нямат време за губене. В момента се измъкват от Сирия и търсят ново разпределение на военните си части. В Косово се намира тяхната най-голяма в Европа казарма. В България разполагат вече с 4 бази. Македония може да се превърне в мост между Прищина и София. По пътя на американския проект обаче се изпречиха някакви български политици, които се скриха зад темата „Македония“, за да не се говори за техните имоти. Самотата им е драматична, защото почива върху убеждението, че никой не ги вижда. На такива хора американците не могат да разчитат. От където и да погледнеш, българските политици са потънали в конфликт на интереси и не разполагат с никаква тежест в региона. От всякъде се вижда, че има политици, които си служат със „защитата на националните интереси“, като чадър, под който си уреждат само техните лични такива.
И какво решиха нашите най-добри геостратегически приятели? Те извадиха големите ножици и отрязаха България от пътя на Македония. Това не ни е за сефте. В Преспа, на 2км от единствения доказан гроб на български владетел, също ни биха дузпата. Не е достатъчно да имаш претенции към решаване на един сто годишен проблем, като само един площад в София носи името „Македония“! 
Онзи ден държавния секретар на САЩ – Майк Помпео обиколи Балканите, без да удари поне една ракия в София. Каракачанов и неговите закани явно са отклонили самолета му към Скопие. От там – направо в Атина. И най-лошото за България – след Скопие и Атина, американският държавен секретар се отби на чай при Ердоган!

Божидар Чеков,
Париж Франция

Comments

comments

About David Asenov