Вместо документи – търсете апартаменти!

Щях да сложа заглавие „Следите остават“, но го смених защото младите хора едва ли са гледали този филм. За сметка на това всички българи са чували за „Артекс“ и знаят, че не могат да придобият жилище там. Защо? Поради цените, които не са пазарни, а специални. Само новата управленска аристокрация има достъп до тях.
Следствие на водната криза, в публичното пространство изплуваха милиардите похарчени за укрепване на язовирни стени, прокарване на водопроводи и ремонт на пречиствателни станции. Парите са потънали в министерствата натоварени с Благоустройство, Екология, Регионално развитие. Слезли са по агенциите. Потекли са към Областните дирекции и в края на краища са се изпарили, без да свършат работата за която са били дадени. В резултат на това над Перник и София се е образувала трудна за дишане мъгла.
Прокуратурата закопча Нено Димов за некадърност. Една птичка обаче пролет не прави! Водата и въздуха са жизненонеобходими. Без тях не може. Играта с търпението на хората има граници! В надутата до спукване българска администрация, стотици преписки и доклади носят дати и печати на хора, който са подписвали със затворени очи. Колкото и да се рови прокуратурата, тя вероятно ще се загуби в тази бумажна гора, както се загуби в разследването с
продажбата на български паспорти за македонски граждани.
В България има само един икономически сектор с внушителен растеж. Това е жилищното строителство в София. Водата спира, но строителството расте?! Макроикономическият кантар е развален! Не е необходимо да си дипломиран магистрат за да направиш връзка между двете крайности на настоящата българска реалност.
Затова прокуратурата вместо да рови в папки с документи, по-добре ще направи, ако разследва луксозните апартаменти!

Божидар Чеков
Париж

Comments

comments

About David Asenov