БДИТЕЛНОСТ И ПОДОЗРИТЕЛНОСТ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА!

В последните 100 години няма подобен на настоящия период в историята на човечеството. Във войните е имало повече жертви, но те са били умишлено причинявани. Повече от 12 месеца целия свят стъпва на пръсти по една ледена кора, чиято солидност е непредвидима. Всеобщата неизвестност и страх парализират, малко по малко, живота който познавахме. Въпреки това в съзнанието ни тлее надеждата, че не сме обречени и рано или късно ще бъдем спасени от Ковид19. Затворени в най-тесния възможен кръг, в името на оцеляването, ние се питаме постоянно – кой ни причини това нещастие. Китайците не спряха да лъжат и крият причините за заразата. Те не допускат никаква международна анкета да посети лабораторията в град Хуан-Ухан.
Не всички хора са способни да издържат психически на настоящето напрежение. В така създалото се пространство, без яснота относно настоящето, още по-малко към бъдещето, плъзнаха десетки проповедници на „Световния заговор“. Някои от тях дори си пробиха път до телевизионните екрани. Те имат обяснение за всичко. Нищо не било случайно. Спете спокойно деца, не вярвайте на никой. В крак с тях, интернет мошеници пуснаха в оборот по мрежата хапчета подпомагащи имунната система. Без лекарско предписание, но с цени с ДДС. Върху цялата тази бъркотия, блесна престъпната покупка от 32500 дози „Ремдесивир“ за близо 12 милиона долара от българското министерство на здравеопазването. Имало доктори, дори професори, които го препоръчвали за „превенция“. Превенция е френска дума – „prevention“. Тя означава предварително действие. За да не се разболее човек не е ли по-добре да се храни равномерно и да спи добре, вместо да си бие инжекция за 810лв? Да бъде ясно – „Ремдесивир“ е лекарство – да, но изключено от списъка на лекуващите Ковид19! Ако доктор, управител на държавна болница, го препоръчва, той извършва корупционен акт, защото получава комисионна от продажбата му! Подобно действие във Франция и Германия носи съдебна отговорност.
В тази нездравословна атмосфера – на кой да вярваме? И има ли място за вяра, когато от всякъде ни дебнат мошеници и крадци? Вярата е последното нещо което ни напуска. Тя все още е жива. Доказват я всеки ден лекарите и сестрите от „първа линия“. Студентите доброволци, които оставят ученето и надяват белите престилки. Лекарите-пенсионери, които се връщат при колегите си. Полицаите и пожарникарите, които возят заразените от вируса. Взаимопомощта и солидарността захранват надеждата. Нито ние, нито човечеството е обречено, докато хората се грижат за хора. Лъжлива ли е ваксината? И с нея ли ще ни изпързалят както постъпиха с „Ремдесевир“? Категорично не! Идващите ваксини са най-ценното човешко постижение за последните времена. Как така само за една година се родиха десет? Всички лаборатории, включително и една българска си подадоха ръка. Благодарение на цифровизацията, размяната на информация между тях подобри значително скоростта на откритията и помогна за напредъка. Хиляди научни работници следят молекулите в епруветките и докладват своевременно за резултатите. Милиони се влагат всеки ден в полза на човешкия живот. Има ли някой, който би бил против? Американската лаборатория PFISER, за да печели време, ще произвежда част от ваксините си в заводите на френския си конкурент SANOFI. Превозвачи, самолетни компании, специалисти по логистика – всички са на мостика. Първите ваксини пристигнаха в Англия.
В настоящата спасителна за човечеството динамика не може да има корупция, защото има тотална видимост. Видимост на продукти, техника, тестове и цени. В това отношение Европейския съюз успя да направи групова поръчка на ваксини, на най-добра цена в Света. За европейците ваксината ще струва 18 долара, а за американците – 25! Що се отнася до съмненията за корупция, такава може да има само в условия на монопол. Един продава – един купува. Такъв е случая с българското здравно министерство и американската лаборатория GILEAD SCIENCES. Въпреки огромното количество закупени медикаменти, България е начело по смъртност в Европа. Възмутително е, че чужди медии отбелязаха това несъответствие, а българските – не?!
В условия на световна конкуренция, където всичко се следи минута по минута, килограм по килограм и долар по долар, печалбите ще се разпределят между инвеститорите, в зависимост от техните постижения. Постижения свързани със здравето на ваксинираните пациенти. Под контрола на европейските институции. Колко са сигурни ваксините? Никаква ваксина няма 100% сигурност. Поради това се правят проби. Първа, втора и трета вълна, само след това се дават сертификати. Във Франция се започва със старческите домове. 100% от възрастните хора пожелаха да се ваксинират, не от страх за живота, а от желание рискът, който поемат да служи на следващите поколения. Всички директори на домовете изявиха готовност да бъдат първи!
Дежурните конспирационисти със сигурност пак ще ревнат, че Бил Гейтс и Ротшилд, печелят милиони, дори и от ваксините. Техният рев ще бъде заглушен от радостта на спасението. Не е абсолютно сигурно, като всичко печелившо, но да си го пожелаем поне. Аз съм от тези които вярват и които го желаят. Няма нищо по-нормално да се печели от инвестиция. За предпочитане е тя да бъде в лекарства и в полза на живота, вместо в бомби!

з декември 2020г.
Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov