ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ СЪМ И ПРЕДУПРЕЖДАВАМ!

Всяка стъпка на Каракачанов по посока на Македония е вредна за България! Дебелашкият му говор разпалва антибългарския огън на сърбоманите! Влошава положението на българофилите там и буди неодобрението на европейските интитуции. Между Франция и Германия има 7 милиона гроба. Въпреки това, французи и германци намериха начин да си подадат ръка, в името на общите интереси. Между българи и македонци – гробове няма! Няма и познанство, защото връзката е прекъсната 70 години. Дезинформацията и насилието са били практикувани от двете страни на границата. Безчинствата в Пирин са били използвани без мярка от Скопие и Белград. За радост, тези времена са зад гърба ни. Те няма да се върнат. Настоящите управници в Скопие са възпитаници на „титовата“ школа. Идеологията и аргументите им са напоени в учебниците на враждата. Същата е и подквасата на Каракачанов. Тя не може да бъде друга. Всеки публичен сблъсък между двете страни се счита за „победа“ за всяка една от тях. Но тези „победи“ са за вътрешнополитическа консумация. Реално те носят тежки загуби и за двата народа. До къде се стигна от „победа на победа“? В пиринския край, никой не смее да каже, че е „македонец“, а край Вардар – българин значи враг!
Грубият тон и липсата на дипломатически подход на Каракачанов са обясними. С гръмогласните си изяви той претендира, че защитава българските интереси, а реално защитава само своите лични такива. Всеки път когато се задават избори, Каракачанов вади „томахавката“ срещу турци, цигани или македонци. Раздухването на омразата в етническите или исторически рани е капиталът, благодарение на който, „македонецът“ от Русе търка тезгяха на парламентарната лавка вече толкова години.
Писмо от един българофил от Варадар:
„Таргнете този Каракачанов, македонец не мора нужно да значи антиблгарин. Зашто не се следи поведението на Србија км Черна Гора, Белград не оспорава черногорската нација иако знаем сички че черногорците са срби.?Треба да се премахне југославскиот македонизам, блгарскиот македонизам не е вреден за блгарштината.“

Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov