ТОШКО „СКАНДАЛА“!

„Червените ескадрони“ отриха огън срещу „Има такъв народ“. „Скандал“ имало в редиците на новата партия. Нейни членове напускали, защото Тошко Йорданов им забранявал да пишат във фейсбук“. Между Тошко и Слави имало „хър-мър“. Единият бил добър, другият – лош. Слави – добрият, а Тошко лошият!? Рейтингът на партията спадал.
Кои са тези „Зли езици“, които пръскат предизборни „метастази“ в информационната мъгла? Авторите им напомнят кръжоците, в които се учеше, че Сталин е лош, а Ленин е добър. От къде идва тяхната загриженост към „кашкавал – политиците“ от Монтана, написали фермани за напускане? Бие на очи факта, че стремежът на „Има такъв народ“, да бъде истинска опозиция, заплашва вторият класиран в сондажите за парламентарното присъствие след 4-ти април. Пускането на „партенки“ е познато средство за разпространение на съмнение. Настоящата българска действителност изобилства със скандали. Някои са истински, други привидни. Сравнението между тях бързо разделя „кьор фишеците“ от истинските скандали. Един от тях е шпагата между думи и дела. От години кадрите от висшите етажи на БСП „замогват“ благодарение на марксизма, а децата им осъмват американски данъкоплатци. Ирина Бокова първа показа пътя. Първо децата, после тя. Корнелия Нинова и много други последваха нейния пример. Знае се, че Бойко Борисов едно говори – друго върши. На теория Корнелия Нинова се бори срещу капитализма, в същото време, синът й го строи! Разлика между водачите на ГЕРБ и БСП има във формата, но същността? Не се ли нарича „конфликт на интереси“ ползването на политическата власт за семейно обогатяване? Как да се ориентират избирателите кой им желае доброто, като мнозинството от депутатите осъмват с недвижими имоти и деца в чужбина?
Българското общество жадува за истинска опозиция. „Има такъв народ“ са запретнали ръкави да я построят. Те не са нито десни, нито леви. Това е новата тенденция в Европа. Идеологията напуска политическите форуми, за сметка на волята за пряка демокрация. Видимост на паричните потоци и справедливост в разпределението им. Времето на класическите партии отмина, защото много хора се почувстваха измамени от фиктивната борба между „леви и десни“. Въпреки това, налагането на нов начин на мислене няма да е лесно. Съпротивата на „имащите“ срещу „нямащите“ ще бъде безжалостна, особено по време на избори.

Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov