„АНТИВАКСЪРИТЕ“ НАПАДНАХА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

Има една типично българска предразположеност към отхвърлянето на всичко ново. Дори и да е нещо жизнено необходимо, рефлекса на сънародниците ни е – „това не може да е така“! Примерът с ваксините е още в пространството около нас. Конспиративните теории не спират. Има световен заговор! Печелят се милиарди с нашето здраве! Ще ни вкарат „чипове“ и ще ни манипулират! Разпалването на страх, с всички възможни средства, остава почти без отговор. И никой не казва открито и разбираемо – че без ваксини сме загубени. Не само ние, а човечеството като цяло!
Не съм сигурен, че новосъздадената партия „Има такъв народ“ е очаквала вълната на „антиваксърското“ мислене да се насочи към тях. Първи Бойко Борисов обяви Слави Трифонов за страхливец, защото не поема отговорността да състави правителство. Корнелия Нинова, дестабилизирана от изборния резултат, заприглася на министър председателят в оставка. „Страната се нуждае от правителство, защото затъваме в кризата!“ Какво значи това видимо единомислие между ГЕРБ и БСП? Било що били, правим се, че не сме чули избирателите и продължаваме. Подкрепяме правителство на „Има такъв народ“, дори и без да знаем точно къде ще ни водят тези хора.?! А „тези хора“ бяха избрани точно за да премахнат „статуквото“. Ако приемат лицемерната добронамереност на двете управляващи формации, хората на Слави си посипват главите с пепел. Точно това обясни Трифонов в интервюто си. Право куме в очи: „Избирателите, които гласуваха за нас, го направиха за да ви махнем!“ Причината за кризата сте вие, защото сте се споразумели и сте си завинтили задниците в комфорта на властта! По настоящем не разполагаме с достатъчно депутати за да отговорим на надеждите, които събудихме. Поради това поемаме риска за нови избори, за по-широка подкрепа от страна на „Суверена“!
Подобна яснота в българската политика е непозната. Каскада от коментарии разбуди духовете в най-различни посоки. „Антиваксърите“ веднага се шмугнаха в пролуката и заработиха срещу новата идея. „Има такъв народ“ – нямат програма! Не могат да съставят правителство! Те са неспособни да управляват! „Задкулисието“ им дърпа конците! Има конспирация срещу България! Влизаме в постоянна политическа криза с поредица служебни правителства. Това ще позволи на Радев да реализира плана си за президентска република!
Французите казват – лоша реклама няма! Потока от упреци и подигравки по адрес на Слави са безплатни прожектори към него и партията му. Каквато и да е тяхната злонамереност, никой не може да отрече способността на основателят на „Има такъв народ“ да подбира хората. Вълната на страха, разпалвана от тези, които имат какво да губят, фактически са поредица от вдигнати топки. До голяма степен те могат да улеснят предизборната кампания на „сценаристите“ за следващите избори. Достатъчно е да започнат да ги забиват. Една след друга, подобно на ваксините!

Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov