ДЕМАГОГИЯТА Е ТРАМПЛИН ЗА ВЛАСТ!

 

Какво е „демагогия“? Користното използване на жаждата за справедливост. Нито повече, нито по-малко. В това отношение, най-големият пример за вземане на властта чрез демагогия е Ленин. Легендата за „Октомврийската революция“ е създадена за да се скрие същността на вземането власт чрез преврат. През 1917 година, руската армия е в окопите, някъде в централна Европа. С активната помощ на Германия, „Болшевиките“ са пренесени в нейния тил. Те превземат „Зимния дворец“ почти без съпротива. Ленин обещава Хляб, Мир и Земя. Нито едно от тези обещания не е изпълнено. През ноември същата година се провеждат избори, на които „Болшевиките“ печелят само 25% от депутатските места. Няма по-голямо доказателство от факта, че от самото начало, те са малцинство, а не мнозинство. В последствие повече избори в Русия – няма. За Ленин и неговите хора е ясно, че по демократичен път, никога няма да вземат властта. Гражданската война, която те започват е война срещу собствения им народ. Демагогията стига своя връх с лъжата, че „Съветите“ се управляват от „работници и селяни“! През цялото съществуване на Съветска Русия, нито един работник или селянин не участва във властта.
На 7 май БСП подтикна пенсионерите да протестират срещу новоизбрания парламент, който отказал да увеличи пенсиите. Освен, че е късно за една партия, която 11 години се преструва, че е опозиция, да си служи с мизерията на част от българите за да се върне на власт. Как е възможно в изстрадала България, именно днес за поред път да се премълчават причините поради които мнозинството от пенсионерите са принудени да работят? По някакво нерегламентирано съгласие се замита отговорността на „Столентицата“за разграбването на държавните активи. А има много да се каже. За сливането на „Групировките“ с новата икономическа Номенклатура, сплав която задушава частната инициатива. И вместо поне лъч на самокритика, БСП зове предизборно за вдигане на доходите. Не беше ли именно тази „Пенсионна демагогия“, която доведе на власт Валери Симеонов с неговия фронт за спасение? Какъв е резултата на тази куха социална щедрост? Как се изрази благодарността към инициаторите? Най-шамаросани на последните избори са именно те, патриотите „изпълнили обещанията си!“ Три пъти пенсиите бяха вдигнати наистина. От 180 лева, те достигнаха 350лв! Ама, ще кажат бенефициентите, получили увеличението. Едно голямо Ама, защото цените на тока и храните изядоха увеличението. Икономиката има закони, които не се хранят с обещания. Синът на Корнелия Нинова би могъл само с един телефонен разговор от Америка, да ѝ подскаже, че парите не се рисуват, а се изработват. Че понастоящем, със замиращата си икономика, да се вдигат пенсиите в неговата родина е чиста демагогия.
На фронта на предизборното зарибяване, Нинова бе буквално прегазена от Мая Манолова. Кюстендилският локомотив заглуши „Мораториума“ на БСП. „Комисията за ревизия“, или комисията за „Кирливите ризи“ на Борисов, е зрелище достъпно за всички възрастови групи. Не е нужно да си с висше образование, за да погледнеш с любопитство, чия жена е разкършила снага в Монако. Този сериал, може да продължи със Служебното правителство, защото едва ли ще се намерят смелчаги, които да го спрат. Манолова ще показва добре подбрани свидетели за „Кухи сделки“, за европейски субсидии похарчени за пилета и спекулативно надути на борсата акции. Всичко това е може би вярно и задоволително, ако призованите от Комисията си тръгваха с белезници. Но нито Мая е Вишински, нито сме в Тоталитарна система. Като председател на въпросната комисия Манолова има право да задава въпроси, но като равнопоставен гражданин на всички останали, тя е длъжна и да отговаря.
По същество – работата на комисията има ли дневен ред? Корупцията, която е предмет на разискванията, за кой период от прехода се отнася. Само за правителството на Борисов или на предшествениците му? Има ли давност за корупционния преход? Социалният министър от БСП например – Емилия Масларова, пазаруваше редовно в Монако. С чии пари? Светослав Илчовски разобличава Иван Ангелов – Пилето, за корупционна връзка с Борисов, защото играел карти с него. В полузаглъхналата „Яхтената афера“, финансовият министър Милен Велчев също играеше карти в Монако, но с Иван Тодоров – Доктора. Понастоящем парламентът не е гласувал – къде започват и къде свършват правомощията на Комисията. Мая Манолова с нейната инициатива спря реформата на Съдебната система. Архивите пращят от недовършени разследвания на Никола Филчев, Борис Велчев, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Кое е по-важно за българското общество – аферата „Мишо Бирата“ или „Суджук гейт“? Далаверата с „Фурмите“ или топлата връзка между Митьо Очите и Бенчо Бенчев?
Мая Манолова знае отлично, че колкото и шум да вдига, нейните разкрития няма да стигнат до съда. А и да стигнат, вероятно ще потънат в забрава, защото настоящото законодателство, с настоящата Съдебна система закопчава само крадци на кокошки.
Владимир Илич Ленин измисли институцията „Другарски съд“, за да превъзпита гражданите отклонили се от правия път. Това е зрелището което се разиграва днес пред Комисията. То няма нищо общо с „Правова държава“. Светослав Илчовски казал „ДА“, Миню Стайков казал „НЕ“ и Мая Манолова си прави безплатна предизборна кампания.
Демагогията е послужила за трамплин на Ленин.
В началото на миналия век обаче вероятно е имало хора, които са мислели, че доматите се ядат с колците…

Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov