SOS ЗА „ЛЮБИМИ“ НА МЕДИИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ

Всеки си има любими писатели, спортисти или певци. Аз, като политически запалянко се захласнах по „лъжливата единайсеторка на политолозите, защото знам, че няма мач който се играе до живот.
Способността на тази група – платени всезнайковци, които не знаят нищо освен да ласкаят, хвалят и превъзнасят, се превърнаха във ветрило на ГЕРБ и Бойко Борисов повече от 10 години. Време през което страната се обезлюдяваше, недоимъка заливаше цели региони, забравени от централната власт, оставени на произвола на местни партийни феодали. Тази група водещи журналисти скачаше всяка сутрин от блок на блок за да замазва порочното усвояване на европейски пари, приватизирането на минерални извори с къщи за гости, купуването на гласове – остана сляпа пред ненаситната алчност на политиците. От „Мишо Бирата“ до „Къщата в Барселона“, от „Мата Хари“ с чекмеджето пълно с тестета от банкноти и злато, произхода на парите за подслонените в пирамидите на „Артекс“ политици, представителите на „Четвъртата власт“, си играха на „Сляпа Баба“ с българското общество. Многобройните упреци и предупреждения от Брюксел се тълкуваха като насърчителни послания. Застоя като „стабилност“! Те никога не обърнаха внимание, че България по разлика между най-ниските и най-високите доходи е на първо място в Европа!?
Законите на демокрацията, колкото и слабо да действат в България, са направени в полза на сменяемостта. Сталин казваше „С Калашников всичко можеш да правиш, освен да седнеш върху него!“ С демокрацията е същото. Дори и Бойко Борисов да си, върху демокрацията не можеш да седнеш. Поради това, с голям интерес очаквам изявите на „любимите“ на медиите политолози, в мътните води на политическия водовъртеж, далеч от шамандурата на ГЕРБ.
Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov