ФРЕНСКА БЕЗОТГОВОРНОСТ!

Не бързайте да давате протестите срещу задължителната ваксинация за пример! Вярно е, че вдигат шум до небето, но това са крайно дясното и крайно лявото малцинства. Какво искат те? „Свобода“?! Протестират срещу „диктатурата“! Кой може да повярва на подобна глупост? Освен това, „Свободата“ да разпръскваш заразата, без да държиш сметка за хората около теб, това Свобода ли се нарича? Представяйки се за жертви на някакво въображаемо насилие, някои от протестиращите прескочиха границите на приличието. На реверите си те окичиха „Жълтата звезда“ от времето на „Холокоста“ и предизвикаха възмущението на децата и внуците на жертвите на Нацизма в целия свят.
Каква е реалността? 40 милиона французи вече са с ваксинирани с първа доза и 29 милиона са окончателно ваксинирани. В реанимациите пристигат повече заразени отколкото напускащи и оздравели. Между постъпващите и умиращите няма ваксинирани! До скоро упрекваха Макрон в нерешителност, сега протестиращите крещят, че е гласувал закон за задължителна ваксинация, който потъпквал правата на човека?! Във Франция винаги ще има недоволни от всичко, което властта предприема. Всичко им е криво, но никой не бяга от Франция. Същите тези протестиращи остават слепи и глухи, пред вълната емигранти от Африка и Азия. Пришълците могат да им обяснят конкретно, какво точно означава „диктатура“. Заслепени от „грозящото ги задължение“ да се ваксинират, част от французите загубиха представа за колективна отговорност и общочовешка солидарност, в тези трудни за целия свят времена. Тунис, който се намира само на един час път със самолет от Париж и по плажовете на който половин Франция се е пекла, е под карантина, без туризъм и без доходи. Хората буквално умират като мухи, поради липса на ваксини.
Френският президент разобличи категорично егоцентризма на сънародниците си. « La liberté où je ne dois rien à personne n’existe pas !» каза Emmanuel Macron.
„Свободата“ в името на която аз не дължа на никой нищо, не съществува! Това е неговия отговор на 160 000 протестиращи срещу „санитарния пропуск“ в събота 24 юли.
Опозицията, която веднага яхна протестите, от политическо късогледство, не си даде сметка, че се дискредитира. Мнозинството французи подкрепят действията на Макрон и ако той продължи линията на санитарен контрол, вместо да постави страната под карантина, пред вторият президентски мандат се открива истински булевард!
През това време, пандемията напредва със застрашителни темпове. Желаещи да се ваксинират се трупат пред центровете за ваксинация, както никога до сега. В живота има неписани закони. Един от тях е „Страх лозе пази!“

Божидар Чеков

Comments

comments

About David Asenov