ЖОРЖ СОРОС ОПОРОЧИ СВЕТОВНОТО ПО ФУТБОЛ

Кой човек роден и израсъл в демократичния свят би се противопоставил на благодетели като толерантност, личната свобода и неприкосновеност, най-вече на „различните“ от нас? Изглежда, че все още има такива, защото стотици фондации, движения и асоциации посвещават милиарди за да наложат една нова визия, която е коренно различна от традиционните принципи с които сме израсли.
Първата цел на тенденцията е премахването на семейството като крепост, в която се раждаме, растем и намираме защита в случаи на злополука. Огнището което строим за да отгледаме потомци и да предадем на следващите поколения наученото от нас. За радетелите на новото общество „традицията“ е несъвместима с тяхната идеология. За да няма недоразумение относно същността на движението, то се нарича „Open Society“ – Отворено общество, с главен спонсор Жорж Сорос. Построено като паяжина с многобройни клонове в различни сфери на влияние, неговата цел е една и съща – премахване на границите между хората, половете, между държавите, нациите и континентите.
Сорос счита християнската религия за пречка, най-голямата от които е православието. Той счита християнските ценности за консервативни и несъвместими с неговата идеология. Той прави всичко възможно да не се допусне обединение на православните християни.
Успоредно с фондациите на унгаро-американският милиардер са се включили десетки други богаташи, които подкрепят новата идеология. Между тях е синът на най-богатия американец Уорън Бъфет – Питър Бъфет. Неговата фондация се нарича „NoVo“. Много активни са фондациите „Human Righ Watch“ и „ARCUS“. Всички те работят по различни начини за популяризиране на „новите“ идеи. Конференции, дипломи и награди за елитни политици. Стипендии за децата им за учене в западни университети и др. Двадесет и пет процента от евродепутатите са се облагодетелствали за сега от вниманието на „Отворено общество“. Печата се специфична литература, някои учебници се пренаписват. Всички видове медии са обект на щедростта на Сорос. Все по-често в телевизионните реклами наред с чернокожи актьори виждаме жени, които се целуват и мъже, които ходят ръка за ръка. Резултатите не са за пренебрегване! Жени играят футбол и ръгби, качват се на ринга и се боксират. Оставтат със счупени носове и наранени гърди, но равнопоставеността не се постига без жертви. Следващият етап вероятно ще бъде развитието на „Художествена гимнастика“ за мъже.
Най-известното движение подкрепяно от Сорос е LGBT. Вече няма страна от „демократичния свят“, която да не организира „Гей – парад“ в подкрепа на движението с „Четирите цвята“ – символ на четирите групи – различни от нас хора, които трябва обезателно да приемем като равнопоставени. Инициалите на движението са красноречиви и заслужават да бъдат разгледани поотделно. „L“ – лесбийки. „G“ – Гей или хомосексуалност. „B“ – двойно полова даденост по природа. „T“ – смяна на пола по желание чрез намеса на хирургия или хормони.
След няколко дни в Катар започва световното първенство по футбол. Никакъв спорт няма популярността на кръглата топка. Доказателства – колкото искаш! Продажбите на телевизии бият рекорди. Точно този световен спектакъл избраха привържениците на LGBT за реклама на идеите си. Капитаните на отборите да носят ленти с цветовете на движението. Тяхната инициатива бе посрещната с негодувание от домакините защото в Доха, еднополовите отношения се считат за извращение и са наказуеми. Шефовете на FIFA се чудят какво да кажат, докато отбори като Германия, Англия, Дания, Норвегия, Белгия и няколко други заявиха, че нямат нищо против лентата. Единствена френската федерация по футбол се противопостави, като дипломатично изрази уважението към местните закони. Капитанът на националния отбор на Франция – Уго Лорис даде интервю в което каза, че както Франция изисква от чужденците, които стъпват на френска земя, да спазват законите на страната, така и той ще уважи законите на домакините на първенството. Лорис – глава на семейство и баща на три малки деца, единствен се противопостави на новите псевдореволюционни идеи на Жорж Сорос.

Божидар Чеков
17.11.2022

Comments

comments

About Maya