ПОСЛЕДНАТА ЛЮБОВНИЦА НА АЛЕН ДЕЛОН

Най-красивият френски киноартист отново се появи в медийното пространство. Този път поводът не е свързан с филм, а с жалбата която подаде срещу домашната си компаньонка – японката Хироми Ролен. Трите му деца се присъединиха към оплакването му. „Издевателство над възрастен човек“ е мотивът на жалбата. Междувременно телохранителите на актьора изхвърлят японката от огромното имение в областта „Лоаре“, като мръсна котка, без никакво обещетение. Тя също подава жалба за неплатен труд и положени грижи. За да бъде пълна картината на отношенията между нея и Ален Делон тя прибавя, че му е била любовница цели 20 години. През 2019 година той преживява инсулт. Хироми бди над него през цялото време и участва активно във възстановяването му.
Няма да им е лесно на магистратите да разплетат битовия възел, който им предостави 87 годишният Делон.
« Този мъж може да се справи с всичко, освен със себе си“ – казва за него най-верната му приятелка и почитателка Бриджит Бардо. Докато любимецът на публиката Жан Пол Белмондо винаги бе лъчезарен и усмихнат, Делон е саркастичен и високомерен по всяко време. Още в началото на кариерата си, той се изявява като претенциозен и трудно управляем актьор. Налага на режисьора Рене Клеман да смени предвидената му роля във филма „Пълното слънце“ с друга, по негов вкус. Делон не е посещавал никаква актьорска школа или училище. Успехът му се дължи на физическата естествена красота. На способността да се превъплъщава в ролите които избира, както и на самочувствието му.
През 1964 година той е в Лос Ажелес заедно с единствената си официална съпруга Натали Делон. Там се ражда първият му син – Антони. Актьорът преговаря със световноизвестният продуцент „Metro-Goldwyn-Mayer ». В края на краищата Делон решава, че няма нужда от „Холивуд“ и се прибира във Франция, заедно със семейството си. Развежда се с Натали през 1968 година. Преди развода името му е замесено в аферата „Маркович“. Красив млад сърбин е негов секретар и понякога дубльор. Една сутрин трупът на Стефан Маркович е открит в една кофа за боклук. Говори се, че красивият сърбин го е „дублирал“ и в леглото, докато Ален е бил в командировка. Следствието не разкри нищо съществено, освен дългогодишните приятелски връзки на Ален Делон с „подземния свят.“
Филмите, в които играе френският „Стефан Данаилов“, се разпространяват по цял свят без каквато и да е намеса на гигантите от „Холивуд“. Броят на кинозрителите е 134 милиона, равен с този на Луи дьо Фюнес. Съдържанието на ролите обаче е несравнимо. Ален Делон е награждаван с „Цезар“ за най-добър актьор, с „Палмата“ на фестивала в Кан и десетки други отличия за някой от 90-те играни от него роли.
Друга цифра, която също бие рекорди, е броят на жените, които минават през спалнята му и си заминават. Самият той едва ли си спомня имената на всички. След развода с Натали, Делон повече никога не слага венчален пръстен. Най-голямата любовна история е тази изживяна с Роми Шнайдер. Двамата играят в La Piscine (Басейна)
през 1969 година. Както често се случва, с времето красивата австрийка му омръзва. Тя обаче не преживява раздялата и се самоубива през 1981 година.
Когато говори за личността си, Ален Делон все по-често припомня неизживяното си детство. Той е само 4 годишен когато родителите му се развеждат. Подхвърлено дете, бъдещата кинозвезда намира подслон благодарение на социалните служби в някакво съседно семейство. Явно не е бил от най-послушните деца и новите му родители дават съгласието си да отбие военната служба преждевременно. И то не където и да е. Едва седемнадесетгодишен Ален Делон е пратен във Виетнам да се бие срещу Виетконг. Вероятно там – в тресавището на делтата „Меконг“, бъдещият актьор е завързал приятелства, на които е останал верен през целия си живот.
Като цяло отношението на Ален Делон към заобикалящия го свят може да се определи като отношение на човек, който счита, че е дал на обществото повече отколкото е получил. Като се започне от детството, мине се през Виетнам и накрая киното.
Няма по привлекателна фигура на екрана от Ален Делон. Той го знае и се забавлява с тази даденост. Надменността му към света на кинодейците и актьорите – евентуални негови съперници, е всеизвестна. Тя редовно е предмет на остри критики от страна журналистите. Той им го връща тъпкано като заявява „Аз съм звезда, те са Нули!“
По повод жалбата срещу Хироми Ролен се заговори за имотното състояние на „Звездата“. Освен имението в областта „Лоаре“, той притежава обширен апартамент в съседство с Айфеловата кула. Апартаменти в Женева и Маракеш/Мароко. Внушителна колекция от картини на Рембранд, Дега и Матис.
Според експерти, състоянието му надхвърля 10 милиона долара.
В последното си интервю Ален Делон говори за края на живота. Последното му желание, когато се качи „горе“ в небето е да срещне събрани майка си и баща си, защото никога не ги е виждал заедно.
Няма да е лошо преди това пожелание да се сбъдне, вместо да тропа с бастуна по коридора на съдебната палата, да развърже кесията си и обезщети Хироми Ролен, последната жена, която със сигурност го е обичала.
Божидар Чеков

Comments

comments

About Maya